Mäktigt och vackert.

I torsdags träffade vi kantorn i Katarina Kyrka. Han spelade in-&utgångsmarchen för oss. Ingångs blir på flygel och utgångs på maffiga orgeln. Det var så VACKERT och så MÄKTIGT. Håret reste sig på hela kroppen och det var riktigt riktigt svårt för oss båda att hålla tårarna borta. Det kommer att störtflöda när det väl gäller.
 
Var och varannan natt drömmer jag hemska drömmar. Oftast har det varit något med makeupen eller håret. I natt drömde jag att Fia och Sara, som ska fixa mig, inte ens dök upp, att alla gäster anlände till kyrkan en timme för tidigt så de var less på väntan innan vi ens var där. Men det känns verkligen i hela kroppen att det börjar närma sig på allvar. Gud, så nervös jag kommer att vara några dagar innan. Jag som inte egentligen tycker om att ha uppmärksamhet och blickar riktat mot mig. Bara att bita ihop då.
 
Ännu har vi inte övat bröllopsdansen, kanske är dax.......

Bröllopsfest

Jag har börjat fundera litegranna hur bordsdekorationen ska se ut. Fredrik vill inte att det ska va för mycket tjafs så jag funderar på att köpa lite rosor men även minipumpor, kronärtskockor och annat som hör hösten till. För att få in temat. Vi får se vad affären har att erbjuda. Annars får vi bege oss ut i naturen och se om vi hittar något fint. Temat är i vinrött, orange och kopparbrunt.

Här är lite bilder från Porslinsfabriken som vi ska ha festen på.

Deras koncept är att det tar från 700:-/person (exkl alla tillval) och då ingår serveringspersonal, barpersonal, entrévärd, dukning, städning och mat.. Så skönt för oss att bara kunna komma dit, njuta av kvällen och inte bry sig om att städa dagen efter.

 

Klänningen

En del kanske säger att det betyder otur att visa klänningen innan dagen men jag tror inte på sånt, så här är min fina klänning. Jag hoppas jag blir lika fin i den som på bild :)
 

Fotografen

I förgår blev vi hembjudna till fotografen som ska vara med oss under vigseln och någon timme före+efter.
Jag tror det kommer att bli suveränt. Vi fick titta igenom en hel del fotoböcker från deras tidigare bröllopsjobb och vi "talar samma språk". Det blir nog att fotas i en mysig gränd de pratade om samt Djurgården, Stadshuset eller Tantolunden. De är ett par så vi får två fotografer till priset av en.
 
Nu i dagarna ska vi även träffa musikern som ska spela musiken i kyrkan för en liten genomgång hur det kommer att låta, och snart ska vi även träffa prästen.
 
Nu är det bara 55 dgr kvar :)

Mardrömmar

Jag har fått frågan om jag är nervös säkert 100 gånger och jag har alltid svarat att än så länge är det lite svårt att ta på, det vi faktiskt har framför oss, så nerverna har det inte varit några problem med. Fram till nu.
 
Har drömt flera mardrömmar om bröllopet, hur allting bara går fel, att folk överger oss, att ingenting blir som vi vill.
Nu känns det verkligen verklighet. I morse hade jag samtal med konditorn som ska göra tårtan, jag har mailat över kyrkmusiken till vår musikant, vi ska träffa prästen så småningom och på fredag ska vi besöka fotografen för lite praktisk genomgång.
 
Anmälan och betalningarna är genomförda så sista steget har tagits och det är att meddela antalet till festlokal som caterar maten till oss.
 
Det absolut sista vi ska göra är att ordna med bordsdekorationen, vilket lutar åt kronärtskockor ocu små pumpor, beroende på hur säsången för dessa ser ut då.
 
 
Annars, är det bara att invänta att det ska ske. Jag längtar så efter att få bära min fantastiskt fina ring!

Festprogram

Igår kom festprogramomslagen från tryckeriet. Cremevitt papper med orange text.

Helnöjda är vi!! Igår var sista anmälningsdagen så nu är det bara sammanställa allt småfix och invänta dagen D.

 

1 mån & 30 dgr kvar. Galet.

Pre-bröllopsfest

Förra Torsdagen hade vi lite middagsbjudning i mamma och pappas sommarstuga för de äldre som inte kan resa ner till Stockholm den stora dagen, men även med familj och kusiner. Det blev en helt fantastisk härlig dag med sol, grillning och tårta.

 

Testfrisyr

När jag var i norrland så passade jag på att besöka frissan både för klipp av mitt eget hår men även provuppsättning av min frisyr. Fia gjorde bara en slarvig version utan löshår men här är ett litet smakprov på hur det kommer att se ut ungefär.
 
En stor knut i nacken, men istället för en slät övergång till knuten gjorde hon början av en fläta. Fint.
 

Tiara

Tidigare köpte jag hem en lång enkel slöja att bära men sist jag provade hela outfiten var både jag och Fredrik ense om att det blev lite sigenar-aktigt med all tyg. Så igår köpte jag en söt liten tiara istället :-)

 

 

 

Paintballgänget

Svensexa

Tjoho!
 
I fredags var det dags för min svensexa. Visserligen hade jag på känn att den skulle gå av stapeln denna dag, men inte exakt när. Detta gjorde att jag var ovanligt paranoid. Innan den satte igång satt jag och spydde galla över hur äckligt Mintu är. Detta står jag fortfarande för;). Ca. 14 ramlar åtta grabbar in med, hör och häpna, en falska Mintu. Eftersom vi vid det tillfället var i Norrland och Mintu är Norrlands nationaldyck, efter hb, så var det bara att ta tre snabba glas. Vidare blev jag ombedd att ta med mig badbrallor, oömma kläder och myggmedel.
 
Vi rörde oss i snabb takt emot Tjärnberg där det blev lerduveskytte. Det var andra gången för mig, men trots detta imponerade jag tydligen på de andra som haft jaktlicens sen de började lära sig gå. Vad skulle hända härnäst? Färden gick emot en stuga invid vattnet. Vattenskidor av alla dess slag. Jag som är en mästare på vanliga skidor.....eller inte. Jag var mer tid under vattenytan än på den. Nåja, det var ju ganska skönt ändå. Efter detta så lagade svärmor och svärfar mat åt oss alla. Det satt ganska bra efter vattenplöjningen. Jag hade dock på känn att det inte var över, jag hade rätt. Paintball ute i de norrländska skogarna. Sur mark, mygg, regn på slutet, svett och adrenalin var ett hopkok som heter duga. Askul:):):). Vi hade alla nästan tagit av oss overallerna när jag hörde att jag kunde behålla min på samt ta på mig hjälmen igen. Sen sa nån: "Du borde nog springa." Sagt och gjort. Jag hann ungefär två meter innan det första skottet satt i nacken. De efterföljande 20 tog i rygg och rumpa. Tur att alkoholen dämpade lite.
 
Resten av kvällen var det bastu, bad och öl som gällde. Har aldrig haft så kul som under denna dag. Tack alla inblandade. Ni är bäst.
 
Summan blev: träningsvärk i armar och mage samt blåmärken lite här och var. Men, det var det värt:):):)
 

Tick tack, snart gäller det.

2 månader, 6 dgr kvar !
 
6 dgr till sista anmälningsdag/kuvertavgiftsbetalning.
 
Tiden hinner snart ifatt oss. I detta nu "prov-har" jag på mig ringen.
Den är så fin och jag kan knappt vänta längre till jag få ha den varje dag.
 
Kom nu, september. Jag hoppas min myggätna kropp hinner återhämta sig innan dess.
Just nu ser jag bara sönderkliad ut.

Möhippa

God afton.

Länge sedan sist. Vi är i norr på semester.

Jag blev iaf hippad i fredags. När jag vaknade möttes jag av ett brev. I det stod det att jag skulle gå till Apoteket och be om ett brev i kassan. I det låg det pengar och så stod det att jag skulle köpa resorb. Där fick jag ett nytt brev och skulle gå till en skobutik. Där fick jag ett ombyte att gå runt i och en flaska med grogg. Sedan skulle jag vidare till Ica och köpa vatten, sedan till systemet och köpa cider, sedan till blomsteraffären. Där fick jag en blombukett och ännu en grogg. Sedan skulle jag gå brudmarch genom samhället till badhuset. Där fanns ett brev där det stod att jag hade blivit lurad och skulle gå hem.

 

Väl hemma var en hel hög med tjejer. Vi åkte till Källan spahotell och åt lunch och badade. Sedan spelade vi discgolf och hade utmaningar. Alla mot mig. Sen avslutades kvällen i en stuga med massa god mat och sällskap. Väldigt mysig dag. Tack alla inblandade.

 

 

Fredrik blev svensexad samma eftermiddag men det får han skriva om själv..

 

 

Karolina

denstoradagen

En blogg om bröllopsplanering inför den största dagen i liivet.

RSS 2.0