Hur går det?

Dagen närmar sig med stormsteg. Är lite orolig att jag är så lugn, men det kommer säkert ändra sig. Är dock mer orolig, eller nervös kanske jag ska säga, för svensexan. Fast det kanske är mer normalt:). Nåja, förväntansfull är det minsta jag kan säga.

Guestbook

Vi har köpt en jättefin gästbok med tillhörande penna att ha någonstans i festlokalen. Jaa, nu är det bara ca 3,5 mån kvar, tiden rusar verkligen.

Bubbles

Kolla vilka söta bubblor vi har köpt. Närmare 80 st. Små diamantformade behållare. De kommer att delas ut till gästerna utanför kyrkan :-)

Placering

Hela fm har jag suttit och handskrivit placeringskorten som ska vara vid borden. Hälften gjort, hälften kvar. Jippi..

Tårtkalas

Igår hade vi träff med huvudkonditorn på Vetekatten här i Stockholm. Vi skulle ha lite avsmakning på diverse bakelser som vi ska ha som "bröllopstårta". Det stod mellan vit chokladmousse med hallon eller smultronfyllning vs passionspannacottabakelse med hallonfyllning. Det blev sistnämnda men med åkerbär ist för hallon. Den var sp fantastiskt goood att varken jag eller Fredrik visste var vi skulle ta vägen. Ni gäster har något att se fram emot med andra ord :-)

Leverans

Igår anlände ett litet paket med diverse till bröllopet. Bubblor, gästbok, ballonger, placeringskort etc...

Plus present till tärna och värdinnan, men det får ni inte se :-)

Pussklockor

Vi har köpt 25 st små klockor att placera ut på borden, och när någon ringer i dem måste vi pussas. Söta va?

Kvar att göra.

Idag har jag varvat solning på taket med att organisera bland bröllopspysslet. Jag är en ordningsnörd utav dess like och jag måste ha 110% koll på allt. Jag gjorde lista på allt som återstår att göra.

KVAR ATT GÖRA:

Beställa liten tårta till honörsbordet + bakelserna + utkörning + ställning

Meddela Porlinsfabriken vilken meny vi valt + antalet (Allergier, alkoholfritt)

Hindersprövning SENAST 16 JUNI

Träffa fotografen

Besöka festlokalen med värdparet

Träffa prästen - Ta med hindersprövning

Beställa brudbuketten med Thilde

Bestämma exakta tiden för bilar + buss att hämta vid kyrkan

Skriva klart och pringa vigselprogram

Skriva ut noter till musik i kyrkan

Göra klart bordsplaceringen

Göra spellista för bröllopsmingel, middag och fest.

Provgöra håruppsättningen hos Fia

Testsminkning nr 2, eftersom jag reagerade på skimriga skuggor så måste vi göra en med matta skuggor.

"Minibröllopsfest" hemma i norr för de äldre som inte orkar med att åka ner

 

Inhandla

Underkjol

Bh/underkläder

Strumpor

Skor

Shape-In

Sjal

Morgongåva till Karro

Gästbok

Såpbubblor

Pyssel

Papper till festprogram

Papper till menyn

Placerkorten

Present till medhjälparna

Karameller

 

Som sagt, vi har fixat det mesta men nu återstår allt "småplock". Mindre än 4 månader kvar nu...

Klänningen

Min klänning har så många fina brodyr och pärlor här och var. Jag längtar verkligen till jag får bära den med allt som hör till..

Åket

Vi har bokat en fin bil att åka i från kyrkan till festlokalen. Den lille förhandlaren vaknade i mig så jag dealade med uthyrningsföretaget om att få två st bilar till ett bra pris. Så föräldrar, brudtärna, brudgum och värdpar kan få åka lite flott också. Till övriga gäster har vi hyrt en buss, även om vi hade önskat alla samma typen av transport som oss.

Anmälan!

Till er som fått ett inbjudningskort,


Ni får gärna anmäla er (ifall ni har tänkt komma) a.s.a.p, kuvertavgiften behöver ej betalas samtidigt
som anmälan, bara den är gjord innan angivet datum! Så kan vi börja smått med bordsplaceringen! :-)
Även om ni är "självklara" gäster så är det viktigt att anmälan görs, så blir det lättare för oss att sammanställa och meddela Porslinsfabriken.
Anmälan görs alltså till Emma Lindfors.

Smycken-Karolina

Förra veckan hade vi Fredriks mamma på besök. Ena dagen var hon och jag på stan en sväng, jag var på jakt efter smycken. Ännu en sak att bocka av från to do-listan. Hittade dessa fina att ha till min klänning.

Inbjudningskort

Såhär ser våra inbjudningskort ut som vi skickade ut i April. Vinrött sidenband och en text som går i brun/guld, tryckt på benvitt papper.

Bruduppsättning - Karolina

Jag vill ha en klassisk vacker stil på både klänning, bukett och håruppsättning. Buketten ska bestå av maffiga mörkröda rosor och håret ska nog bli i någon stram knut i nacken. Ungefär som bilden nedan. Med massa löshår för att få knuten nog stor. Håruppsättningen gör min fantastiska vän och frisör Fia.

Namn - Fredrik

Efter många om och men så har äntligen mitt namnbyte (mammas namn som ogift) fått godkänt hos Skatteverket. Ska kanske inte klaga alltför mycket på dem, fick ju ändå tillbaka på skatten. Är ny med bloggandet, men jag kommer INTE skriva om nya jeans eller i vilken butik jag köpte de senaste lågprisskorna som ser ut att kosta en halv miljon. Kommer inte heller skriva om några eskapader på Stockholms farligaste plats, Stureplan. Om man inte hittar bättre sätt att förvalta sin pappas pengar än att lägga dem på helrör så kanske en tripp till Afganistan, eller annat valfritt "turistmål", får er att öppna ögonen för verkligheten.
Nåja, ville mest bara säga hej och kanske skriver jag snart igen på denna blogg som ska handla om den största dagen i mitt (vårt) liv:)

Planering - Karro

Ända sedan vi beslöt oss för att gifta oss, vilket var i slutet av September 2011, har jag planerat och fantiserat smått då och då. Vi köpte min klänning, provsmakade "bröllopstårta", eller vi ska ha små bakelser, beslöt oss för färgtema, kyrka och festlokal ganska omgående. Annat har beslutats längs vägen. Såsom musik, frisyr, smink och dylikt har snarare beslutats efter känsla. Vad som känns rätt. Vilken känsla eller stil man är ute efter.
Det är beyond vad jag kunde gissa att planera inför sitt bröllop. De må ha ifrågasatts att jag var ute i väldigt god tid med all planering men det är otroligt mycket att tänka på. Och komma på för den delen.  När man dessutom är två som ska enas kan det behövas lite betänketid hit och dit. Nog för att jag har turen att dela smak med min blivande så vi är rätt så överrens om det mesta    :-)
Nu är det ju "bara" en sommar mellan oss och bröllopet så de största besluten har redan tagits. Nu är det bara finliret kvar.
Idag har jag varit på provsminkning. Färgtonerna på ögonen går i brun/vinrött & guld. Läpparna ska vara ljus/gammelrosa. Det blev väldigt fint.



En liten presentation.

Hej.
Nu har vi skapat en gemensam blogg där vi båda (förhoppningsvis, om jag, bruden får som jag vill hehe) ska skriva om vår planering, känslor och tankar inför den stora dagen, 15 September 2012, då vi äntligen blir ett.
Efter 4 fantastiska år tillsammans ser vi fram emot resten av våra liv som gifta!
Vi som skriver i denna blogg heter Karolina och Fredrik.
Kommentera gärna eller kom med inputs om Ni har några sådana.
Mycket Nöje!
Karolina & Fredrik


denstoradagen

En blogg om bröllopsplanering inför den största dagen i liivet.

RSS 2.0